Jaarrekeningen opstellen

Jaarrekeningen opstellen bij SendeL

De jaarrekening is een financieel verslag van uw onderneming. Een jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op deze stukken. 

De jaarrekening geeft inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf. Het opstellen van de jaarrekening is niet alleen een wettelijke verplichting, maar biedt u ook belangrijke informatie over uw onderneming. Het vertelt u onder andere wat uw groeimogelijkheden zijn en waar de risico’s liggen. De jaarrekening geeft u en andere belanghebbenden inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf. U kunt met de jaarrekening als ondernemer precies zien wat uw resultaat is over het afgelopen boekjaar.

De jaarrekening wordt bij SendeL uitgebreid met u besproken en samen kijken wij vanuit diverse invalshoeken naar de jaarstukken, onder andere vanuit het fiscale en financiële aspect.

Verplichte jaarrekening

Een onderneming zoals een besloten vennootschap is verplicht om na het einde van het boekjaar de jaarstukken in te dienen bij de Kamer van Koophandel, de zogeheten publicatieplicht. Daarentegen geldt de publicatieplicht niet voor de eenmanszaak. De jaarrekening van de eenmanszaak wordt opgesteld voor de aangifte inkomstenbelasting. Deze jaarrekening wordt opgenomen in box 1 van de inkomstenbelasting als winst uit de onderneming.

Aan de hand van de jaarrekening kan de aangifte vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting opgesteld worden.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u de jaarrekening door SendeL op laten stellen? Onze belastingadviseurs stellen een jaarrekening op volgens de eisen die de wet stelt aan de jaarrekeningen. Bel (0183 – 309001) of mail (info@sendel.nl) ons om een vrijblijvende afspraak te maken, zodat we uw wensen en vragen kunnen inventariseren. We zien er naar uit om met u kennis te maken.